BİTLİS / MUTKİ - Koyunlu Şehit Piyade Er Yener Barış İlkokulu

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi mart ayı  etkinlikleri.

Masal Okumaları

Anlamını bul etkinliği

Kelime türetme etkinliği

Kare bulmaca etkinliği

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye’si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve vatanı uğruna canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

-Anlamını bul etkinliği

-Drama ile atasözleri/deyimleri anlatma etkinliği

-Atasözü/Deyim resimleme etkinliği

Mrt

-Hijyen kurallarına dikkat edilmesi hususunda bilgilendirme yapıldı. Bulaşıcı hastalıklar üzerine konuşuldu.

-Okul öncesi eğitiminin önemine dair bilgilendirme yapıldı.Velilerle fikir alışverişinde bulunuldu.

-Konuşmalardan sonra velilerin sorularına cevap verildi.Ardından veliler sınıf ve ders öğretmenleriyle görüşerek öğrencileri hakkında bilgi aldı.

Ock

Öğrencilerimizle birlikte dönem sonu kutlaması olarak pasta kestik. Emeği geçen okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu sinema etkinliğimizden kareler...

Etkinliği düzenleyen öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında tüm sınıflar karışık olarak kitap okuma saati yaptı.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında 3/A sınıfı öğrencileriyle birlikte farklı karekterler çizerek uygulama üzerinden canlandırdık.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında okulumuz öğrencileri ile birlikte bilgi yarışması düzenlendi. Bilgi yarışması ile dönem tekrarı yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyetlerine drama ile başladık. Öğrencilerimiz bahçede çeşitli oyunlar ile eğlendiler. Bu etkinliğin gerçekleşemesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında ocak ayı etkinlikleri olarak Dede Korkut Hikayeleri’nin okunması ve “Anlamını Bul Etkinliği” yapılmıştır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerimiz hafta boyunca şiir okuma çalışması yaptılar. Okudukları şiirden anlamını bilmedikleri kelimeleri tespit ettiler. Anlamını bilmedikleri kelimeleri araştırdılar. Bu kelimelerden dikkat çekici bir cümle kurup afiş haline getirdiler. Keyif alarak gerçekleştirdikleri bu çalışmalarda kelime hazinelerini zenginleştirdiler.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; Okulumuzda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizi zenginleştirelim projesi kapsamında dilimize giren yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılıklarını "Bilen Oturur" etkinliği ile birlikte pekiştirdik.Proje kapsamında sınıf içindeki etkinliklerle okul pano çalışmaları yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

ürk malı alınız, Türk malı kullanınız, Türk parası Türk toprağında kalsın.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yerli Malı Haftası, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlık ve yerli üretime olan vurgusunu yansıtan önemli bir etkinliktir. Ülkemizde üretilen, yetiştirilen ürün ve malların tüketimini artırmak için her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Okulumuzda, Yerli Malı Haftası boyunca tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurguladık ve öğrencilerimizle birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirerek paylaşmanın da önemine değindik.