BİTLİS / MUTKİ - Koyunlu Şehit Piyade Er Yener Barış İlkokulu

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında okulumuz öğrencileri ile birlikte bilgi yarışması düzenlendi. Bilgi yarışması ile dönem tekrarı yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlik faaliyetlerine drama ile başladık. Öğrencilerimiz bahçede çeşitli oyunlar ile eğlendiler. Bu etkinliğin gerçekleşemesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında ocak ayı etkinlikleri olarak Dede Korkut Hikayeleri’nin okunması ve “Anlamını Bul Etkinliği” yapılmıştır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerimiz hafta boyunca şiir okuma çalışması yaptılar. Okudukları şiirden anlamını bilmedikleri kelimeleri tespit ettiler. Anlamını bilmedikleri kelimeleri araştırdılar. Bu kelimelerden dikkat çekici bir cümle kurup afiş haline getirdiler. Keyif alarak gerçekleştirdikleri bu çalışmalarda kelime hazinelerini zenginleştirdiler.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; Okulumuzda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizi zenginleştirelim projesi kapsamında dilimize giren yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılıklarını "Bilen Oturur" etkinliği ile birlikte pekiştirdik.Proje kapsamında sınıf içindeki etkinliklerle okul pano çalışmaları yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

ürk malı alınız, Türk malı kullanınız, Türk parası Türk toprağında kalsın.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yerli Malı Haftası, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlık ve yerli üretime olan vurgusunu yansıtan önemli bir etkinliktir. Ülkemizde üretilen, yetiştirilen ürün ve malların tüketimini artırmak için her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Okulumuzda, Yerli Malı Haftası boyunca tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurguladık ve öğrencilerimizle birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirerek paylaşmanın da önemine değindik.

Ara

Geleneksel oyunlar, halk kültürü içinde kendine yer bulmuş, özellik arzeden ve eğlence imkânının kısıtlı olduğu dönemlerde topluca oynanan, zeka, hareket kabiliyeti gibi özellikleri barındıran etkinliklerdir.

Öğrencilerimiz ile birlikte hem derslerin stresinden uzaklaşmak hem de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı hatırlamak amacıyla deve-cüce, kutu kutu pense, saklambaç, yakan top, istop, mendil var, yağ satarım bal satarım gibi eğlenmeye doyamayacağımız oyunları oynadık.

Ara

İnsan hakları uygar yaşamın temelidir, çağımızın en üst değeridir, güvencesi demokrasidir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

10 Aralık Dünya ve İnsan Hakları Günü sebebiyle, öğrencilerimize İnsan Haklarına Saygı bilincini yerleştirmek amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Ara

"Engellilik, bedende değil, kalpte ve zihinde yaşanır. Her birey farklılıklarıyla birlikte dünyamızı renklendirir." 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün farkındalık yaratması için öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunu bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ortaokulumuz ve ilkokulumuz öğrencileri ile kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz doğal alanda kitaplarını okuyarak eğlendiler.

Kas

SAĞLAM KAFA, SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler kapsamında okulumuzda derse başlamadan beş dakika önce öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimizle sabah egzersizi yapılmıştır.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi. Törenin hazırlanmasında emeği geçen okul müdürümüz Haneftar Konur'a, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Saygı ve minnetle...

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları münasebetiyle Koyunlu İmam Hatip Ortaokulumuzda ve Şehit Piyade Er Yener Barış İlkokulumuzda idareci, öğretmen, okul personelleri ve öğrencilerimiz 100. yıla özel kareografi hazırladılar. Emeği geçen Müdürümüz Haneftar Konur'a, öğretmenlerimize, personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

İlkokulumuzda 1-A sınıfı öğrencilerimizin Okuma Bayramı Etkinliğini okul müdürü Haneftar Konur ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz senenin başından bu yana büyük bir heyecanla okuma yazma öğrendiler. Bu etkinlik ile velilerimize eğlenceli bir gün yaşatarak okuma yazma bildiklerine dair sertifikalarını sınıf öğretmenleri Sümeyye Yaraşlı’dan  aldılar. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.